Fietstoerclub Heikera
Groepen

Fietsgroepen

A
Fietsgroep A
Gemiddelde snelheid: 35km/u
De A-groep is onze meest sportieve groep. Hier wordt met ongeveer 8 leden, kop-over-kop gefietst met cruisesnelheden boven de 34 km/uur.
Deelnemers aan deze groep beschikken over het algemeen over meerdere jaren ervaring in het fietsen, een goede conditie en natuurlijk sterke benen. De groep fietst op donderdagavond en legt dan ongeveer 60 kilometer af.

Haal eruit wat erin zit
+
+
B
Fietsgroep B
Gemiddelde snelheid: 30km/u
De B-groep is momenteel de grootste groep met ongeveer 15 deelnemers per trainingsrit. Er wordt op woensdagavond en op zondagochtend gefietst.
De rit is 60 kilometer en af en toe nemen we deel aan een langere tocht (90 tot 150 kilometer). Dat zijn soms NTFU ritten van collega fietsverenigingen en het zijn fietstochten die we zelf organiseren, maar deelname is nooit verplicht.

We streven naar een gemiddelde snelheid van maximaal 30km/uur en de koppositie wordt beurtelings afgewisseld na 2 kilometer kopwerk. Voor diegenen die geen kopwerk willen of kunnen verrichten, geldt dat men vaak op een derde positie in het "peloton" fietst. Voor alle groepen geldt, samen uit, samen thuis en dus ook voor de B-groep.

Onderweg fietst men ongeveer 5 minuten naast dezelfde partner en dat betekent dat er gelegenheid is om iedere deelnemer onderweg te spreken.
Soms is er een nazit na afloop van een langere tocht. Op die manier spreken we elkaar niet alleen op, maar ook naast de fiets.

Wil je weten of deze groep bij jou past? Kom gerust een keer vrijblijvend langs.
Samen halen we het beste in ons naar boven
C
Fietsgroep C
Gemiddelde snelheid: 25km/u
De C-groep is een echte gezelligheidsclub, die elke zaterdagmorgen en dinsdagavond traint. Er wordt kop over kop gefietst, onder leiding van een wegkapitein. Op de zaterdag bedraagt de route 50 km, op de dinsdagavond is dat soms wat langer, maar nooit meer dan 60 km. Elke trainingstocht wordt weer een andere route gefietst. De gemiddelde snelheid bedraagt 25 km per uur.

In groepsverband wordt deelgenomen aan de lange Heikera clubtochten, maar ook aan tochten van andere clubs. Zo fietst de groep jaarlijks de Hel van Twente, de Salland d’HuZes, de Erben’s Vechtdaltour of Sallands Mooiste. Daarnaast staan er elk jaar een paar eigen tochten op het programma zoals de ‘Appeltaarttocht’ en ‘Op pad met…’

Gezelligheid staat hier hoog in het vaandel. In tegenstelling tot de A- en B- groep strijkt de dinsdagavondgroep halverwege de tocht nu en dan op een terrasje neer om even gezellig samen koffie te drinken. Desalniettemin wordt er zeer sportief en fanatiek gefietst, de routes leiden dan ook regelmatig over de de Holter- en Lemelerberg.

Fietsers uit de andere fietsgroepen, die uit de roulatie zijn geweest en het fietsen na lange tijd weer willen oppakken - of om andere redenen conditioneel even wat minder presteren - zijn hier ook op hun plek. Het motto: samen uit, samen thuis!
Recreatief fietsen op de racefiets
+
+
W
Wintergroep
Gemiddelde snelheid: 30km/u
Buiten het seizoen om wordt er gedurende de winterperiode door een aantal winterharde fietsers doorgefietst. Iedereen mag aansluiten, ook niet-leden! Verzamelen om 8.30 uur bij de sporthal (meer beschutting) en kijk wie er staat om een groepje mee te maken die wat snelheid betreft bij je past. Afspraak is: samen uit, samen thuis. Over de Holterberg? Boven op de bult wacht je op elkaar. In deze tijd alles Corona proof. Maximale groepsgrootte 4 personen. Veel fietsplezier en blijf gezond!
Muts op, handschoenen aan en gaan
Fietstoerclub Heikera
Secretariaat:
Roggeakker 8
8141 HP Heino

T 06 10 92 75 48
info@heikera.nl
www.heikera.nl