Fietstoerclub Heikera
Nieuws

Presentatieavond met Tom Veelers en Anko Boelens

Loes
16-02-2019   16-02-2019 20:16u  
In de aanloop naar het nieuwe fietsseizoen organiseert Heikera traditiegetrouw de Presentatieavond. Deze vindt plaats op donderdag 7 maart bij BijNe9en in Heino.
+
Presentatieavond met Tom Veelers en Anko Boelens

Het belooft een boeiende avond te worden, want het bestuur heeft dit keer als gastsprekers Tom Veelers (ex-profrenner) en Anko Boelens (teamarts Sunweb) weten te strikken! De avond wordt op vakkundige wijze aan elkaar gepraat door Simone Chapel, onder meer bekend als sportjournalist van RTV Oost.  


Als instructeur van BikeChallenge zal Tom Veelers dit voorjaar (samen met o.a. Maarten Nijland)  voor Heikera clinics verzorgen.

De ex- profrenner uit het Twentse Ootmarsum zal tijdens de presentatieavond een inkijkje geven in de boeiende wereld van de profs en uitgebreid vertellen over zijn carrière en ervaringen in 'de Tour'. Daarbij komen ongetwijfeld veel boeiende verhalen en leuke anekdotes naar boven!

Wat is zijn levensverhaal? Hoe gaat het er eigenlijk aan toe bij een profclub? Hoe zwaar is dat en hoe voelt het om altijd de knecht te zijn en nooit een keer zelf te mogen winnen?

Deze en vele andere vragen zullen de revue passeren. Natuurlijk zijn we ook nieuwsgierig naar wat Tom uiteindelijk deed besluiten om te stoppen als renner. Hoe heeft hij de switch van renner naar coach ervaren?

 

Ook sportarts Anko Boelens, de tweede spreker van deze avond, heeft een interessant verhaal. De Groninger zal vertellen over zijn leven als teamarts van Sunweb, maar ook over zijn werk. Hoe komen trainingsschema’s tot stand, welke blessures komt hij veelvuldig bij de renners tegen? Wellicht heeft hij nog wat nuttige tips & tricks voor ons amateurwielrenners!

Natuurlijk willen we ook graag van hem horen hoe er getraind wordt bij Sunweb en hoe het nou precies zit met de keuze voor Giro of Tour de France…Hoe groot is de druk vanuit de ploeg om de renner zo snel mogelijk weer op te lappen en hoe verantwoord is dat?   

 

Mis deze gezellige, inspirerende avond niet! 

Ook niet-leden zijn van harte welkom!

 

De avond wordt gehouden in de Ridderzaal van BijNe9en, Canadastraat 9 te Heino.

Aanvang: 20.00 uur, inloop met koffie/thee vanaf 19.45 uur

 

Entree: leden Heikera gratis

Niet-leden: 7 euro, inclusief consumptie

www.heikera.nl

 

Loes
  Reactie plaatsen
Gebruik je login om hier een reactie te plaatsen!

Fietstoerclub Heikera
Secretariaat:
Roggeakker 8
8141 HP Heino

T 06 10 92 75 48
info@heikera.nl
www.heikera.nl
© 2020 bsdesign + studio nenontwerp
Concept, ontwerp en vormgeving
studio nenontwerp
CMS en databasebeheer
bsdesign
Contact
Martin van Wijngaarden
martin@nenontwerp.nl
M 06 1665 0665